De nieuwe serie Ei 160 Evolution melders, klaar voor de toekomst!

De Ei 160 serie (de Ei 166 rookmelder, Ei 164 hittemelder en Ei 366 RF-melder, alle met 10-jaars lithium back-up) heeft een flinke verbeterslag ondergaan: een moderner design, verbeterde functionaliteiten en future-proof.

Wat valt op aan de verbeterde Ei 160E serie
Het meest opvallende aan de nieuwe Ei 160 E of Evolution serie is het design. Net zoals de nieuwe Ei 650 melders en de Ei 450 controle-unit heeft deze serie een compact en modern uiterlijk gekregen.

Voordelen:

 • Modern en compact design
 • RF-module in melder i.p.v. in sokkelvoet
 • Nog sneller monteren door verbeterde sokkelvoet
 • Future-proof
 • Verbeterde rooksensor
 • Bewezen betrouwbaar

RF-module in de melder
De nieuwe Ei 160E melders zijn gemakkelijker en sneller te upgraden naar een draadloze (RF) versie. De RF functionaliteit is geïntegreerd in de melder zelf in plaats van in de sokkelvoet. U klikt eenvoudig de RF-module in de daarvoor bestemde ruimte in de melder. Op deze manier is de melder draadloos (RF) koppelbaar.

Groot voordeel is dat u de bestaande sokkelvoet kunt gebruiken. Er is geen extra dikke sokkelvoet voor de RF-module nodig, dit oogt fraaier aan het plafond.

Nog sneller monteren
Ei heeft de Easi-fit® sokkelvoet nog verder verbeterd, hierdoor kunt u nog sneller een rookmelder monteren:

 • Meer openingen in de sokkelvoet, daardoor geschikt voor alle inbouwdozen en centraaldozen.
 • Openingen in het aansluitblokje hebben nu grotere diameter, daardoor gemakkelijker door te lussen.
 • Volledig aanrakingsveilig door beschermingskap.
 • Duidelijke opening voor het instellen van de huiscode met schroevendraaier.
 • Uitbreekpoort voor het aansluiten zoals bijvoorbeeld een P25 kabelkanaal.

Draadloos koppelen
Draadloos koppelen biedt veel voordelen:  wanneer melders verdeeld zijn over meerdere lichtgroepen of wanneer er geen koppeldraad aanwezig is (bijvoorbeeld bij renovatie of studentenpanden) zijn draadloos (RF) koppelbare melders de oplossing. Zowel 230V als batterijgevoede  melders kunnen zo door middel van RF gecombineerd worden.

Future-proof
Op afstand kan de installateur diverse gegevens uit een Ei 160 Evolution melder met RF module uitlezen. Via een tablet zijn deze resultaten direct zichtbaar. Bijvoorbeeld wanneer er voor het laatst een alarm geweest is,  informatie over batterijniveau en RF storingen, etc. Informatie waar een installateur zijn voordeel mee kan doen. De producten hiervoor komen binnenkort beschikbaar.

Over de schrijver
Onze redactie is verantwoordelijk voor de inhoud van de Ei Electronics website. Zij voegen met regelmaat kennisartikelen, blogs en videos toe. Heb jij een vraag die je beantwoord wilt zien worden in een artikel? Neem dan contact met ons op
Onderwerpen
Easi-fit RF

Reacties zijn gesloten.

Stuur ons een bericht
Contact
Stel je vraag
Van dezelfde categorie