De voordelen van een melder met lithium batterij

10 jaar geen omkijken hebben naar de batterij van je rook- of koolmonoxidemelder. Dat klinkt goed en veilig, toch? Het is één van de voordelen van een melder met lithium batterij. Lees verder en ontdek welke grote voordelen deze melders nog meer hebben.

1. De melders vereisen weinig onderhoud

Regelmatig onderhoud van een rook- of koolmonoxidemelder is belangrijk om de veiligheid te waarborgen. Wij begrijpen dat het onderhouden van zo’n melder niet de allerleukste klus is. Een rookmelder of koolmonoxidemelder met 10-jaars lithium batterij maakt het je makkelijker. Waar je een alkaline batterij om de 2-3 jaar moet vervangen, gaat de lithium batterij de gehele levensduur van de melder mee. Het enige onderhoud dat overblijft is het regelmatig testen en schoonmaken van de melder.

2. 10 jaar lang geen omkijken naar de batterij

Onze melders met lithium batterij gaan maar liefst 10 jaar lang mee; inclusief de batterij zelf. Dat betekent dat jij al die tijd geen omkijken hebt naar de batterij. Daarmee ontneemt de melder zorgen over een eventuele lege batterij en dus niet werkende melder. En na die 10 jaar vervang je gewoon de volledige melder. Zo makkelijk kan veiligheid zijn.

3. Het brengt zorgeloze veiligheid

De comfortabele voordelen zijn mooi, maar veiligheid is en blijft ons vak. Daarom zijn we blij te vermelden dat een rook- of koolmonoxidemelder met 10-jaars lithium batterij jou zorgeloze veiligheid brengt. Met deze batterijen is de kans op een niet werkende melder – als gevolg van nalatige batterijvervanging – veel kleiner. Daardoor kun jij er 10 jaar lang op vertrouwen dat de melder gevoed is.

Ook van de voordelen genieten? Bekijk onze rookmelders en koolmonoxidemelders met lithium batterij:

Over de schrijver
Jan Nies is productmanager bij Hemmink. Hij kan je alles vertellen over rookmelders, koolmonoxidemelders en nog veel meer producten op het gebied van veilig en comfortabel wonen.
Onderwerpen

Reacties zijn gesloten.