Al mijn rookmelders gaan in alarm, hoe krijg ik deze uit?

Voor maximale veiligheid worden melders gekoppeld. Wanneer 1 melder in alarm gaat, gaan ook direct alle andere gekoppelde melders in alarm.
Hoe krijg ik dit alarm uit?

Op elke melder is een gecombineerde Test&Hush drukknop aanwezig (hush=pauze). Wanneer de melder in rust is, fungeert deze knop als Testknop. Door deze knop een aantal seconden in te drukken, kunt u het alarmsignaal van de melder testen. Wanneer deze melder met andere melders gekoppeld is, zullen ook deze melders in alarm gaan.

Wanneer de melder of alle melders alarm geven, fungeert de Test&Hush drukknop als Pauzeknop, de melder(s) gaan voor 10 minuten uit. Na deze 10 minuten gaan de melders weer in de ruststand of weer opnieuw in alarm.

Wanneer meerdere melders alarm geven, kan de pauzefunctie alleen ingeschakeld worden met de Test&Hush drukknop op de melder die het alarm begon. Met de Test&Hush knop op alleen deze melder kunt u alle alarm voor 10 minuten uitzetten. Deze melder kunt u herkennen aan de snel knipperende rode LED. De overige melders geven niet deze signalering via de rode LED.

Lees meer over de signalen van een rookmelder.

Over de schrijver
Digital marketeer bij Hemmink B.V. houdt zich voornamelijk bezig met de optimalisatie van websites en Social media.
Onderwerpen

2 reacties op “Al mijn rookmelders gaan in alarm, hoe krijg ik deze uit?”

  1. L. Hekman schreef:

    De fabrikant geeft aan de melders op een aparte 230V spanningsgroep aan te sluiten en hierop geen andere verbruikers aan te sluiten.

  2. Emile schreef:

    Ik wil een aantal rookmelder bedraad koppelen en voor het gebruiksgemak combineren met de aparte hush/ test schakelaar ( EI1529RC). Ik heb begrepen dat het noodzakelijk is dat alle melders en de schakelaar zich binnen een groep bevinden in de huisinstallatie (en met elkaar worden verbonden middels een oranje koppeldraad). kan ik binnen deze groep ook verlichting en dergelijke opnemen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *