Koolmonoxidemelders koppelen met rookmelders

Melders worden steeds vaker onderling (draadloos of bedraad) gekoppeld: wanneer een melder in alarm gaat, gaan ook alle gekoppelde melders in alarm. Zo hebben bewoners meer tijd om te vluchten! Want wanneer er brand- of koolmonoxidegevaar dreigt, is iedere seconde van belang.

Mogen koolmonoxidemelders ook gekoppeld worden met rook-of hittemelders? Technisch is het mogelijk om koolmonoxidemelders van Ei Electronics te koppelen met rook- of hittemelders van Ei Electronics. Maar let op! Een rook- of brandalarm vraagt een andere (tegenovergestelde) reactie dan een koolmonoxide-alarm! Bij brand is het van belang om ramen en deuren te sluiten ter voorkoming van zuurstoftoevoer; bij een koolmonoxide-alarm moet er juist extra geventileerd worden.

Met een controle-unit van Ei Electronics, Ei 450 controle-unit, is het mogelijk om koolmonoxidemelders veilig te koppelen met Ei rook- en hittemelders. Doordat de LED symbolen ter indicatie van brand, koolmonoxide of lage-batterijspanning duidelijk oplichten, weet je direct welke maatregelen je moet nemen.

Over de schrijver
Jan Nies is productmanager bij Hemmink. Hij kan je alles vertellen over rookmelders, koolmonoxidemelders en nog veel meer producten op het gebied van veilig en comfortabel wonen.
Onderwerpen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *