Koolmonoxide: het onzichtbare gevaar voor bewoners

Koolmonoxide is niet waarneembaar door menselijke zintuigen. Bewoners zullen dus niets doorhebben als er koolmonoxide in de woning aanwezig is. Ze ruiken, zien, horen, voelen of proeven het niet en kunnen er daarom niet direct op reageren door te vluchten.

Lichamelijke klachten

Afhankelijk van de hoeveelheid CO waaraan een bewoner wordt bloot-gesteld, kan de bewoner na enige tijd last krijgen van lichamelijke klachten. Wanneer iemand last krijgt van deze klachten (zoals hoofdpijn, duizeligheid en misselijkheid) is het eigenlijk al te laat. Het lichaam wordt op dat moment door koolmonoxide vergiftigd. Is er sprake van een hoge concentratie, dan kan iemand zijn/haar bewustwording verliezen en instorten. Vluchten is dan niet meer mogelijk. Is het iemand gelukt om te vluchten en komt iemand er levend vanaf, dan kunnen er op latere leeftijd alsnog complicaties optreden als gevolg van de koolmonoxidevergiftiging.

Whitepaper

In dit whitepaper lees je waarom koolmonoxide gevaarlijk is, vind je praktijkvoorbeelden en lees je wat jij als woningcorporatie of installateur kunt doen om koolmonoxide-incidenten bij bewoners te voorkomen.

Over de schrijver
Onze redactie is verantwoordelijk voor de inhoud van de Ei Electronics website. Zij voegen met regelmaat kennisartikelen, blogs en videos toe. Heb jij een vraag die je beantwoord wilt zien worden in een artikel? Neem dan contact met ons op
Onderwerpen
Koolmonoxide

Reacties zijn gesloten.