Productontwikkeling

Een goed brandveiligheidsproduct begint bij productontwikkeling vanuit een visie op brandveiligheid en weten wat de bewoners en beheerders nodig hebben. Een goede melder heeft een slim ontwerp, wordt uitgebreid getest en voldoet aan hoge kwaliteitseisen. Ei Electronics gaat hierin verder dan alleen het voldoen aan de norm. Elke individuele melder die de fabriek verlaat, is meerdere keren getest, want als het om brandveiligheid gaat wil je zeker weten dat het product zijn werkt doet op het juiste moment.

Beleid en advies

Zorgeloze brandveiligheid is niet mogelijk zonder een goed beleid. Weet jij bijvoorbeeld welk veiligheidsniveau binnen jouw woningcorporatie gewenst is? Iedere woonsituatie is anders en vereist vaak een maatwerk aanpak. Advies en ondersteuning door een ervaren partner die meedenkt vanaf het begin tot het einde biedt dan uitkomst. Hemmink adviseert jouw woningcorporatie en denkt mee over de best passende oplossing voor specifiek jouw situatie.

Ontwerp oplossing

Niet alleen de juiste technische oplossing conform de geldende wetgeving en normen is belangrijk, maar ook de uitvoering van het project. Wij maken een projectering die tevens tijdens de installatie gebruikt kan worden of als hulpmiddel bij de verantwoording aan derden, zoals de aannemer, woningcorporatie, brandweer of gemeente.

Training

Om installateurs en onderhoudsmedewerkers op weg te helpen, verzorgt Hemmink product- en installatietrainingen. Zo weet je zeker dat iedereen op één lijn zit als het gaat om installatie conform projectafspraken, NEN-normeringen en het omgaan met uitzonderingen.

Installatie

Stel je eens voor dat een melder te dicht bij het gasfornuis is geplaatst. Nadat de melder meerdere keren vals alarm heeft gegeven, is de bewoner het zat. Uiteindelijk verwijdert hij de melder. Dit soort situaties kunnen leiden tot catastrofes wanneer er wél echt brand- of koolmonoxidegevaar dreigt. Wil je bewoners brandveiligheid bieden, dan is een juiste installatie noodzakelijk.

Informatie bewoners

Naast kwalitatieve veiligheidsoplossingen, een goed beleid en juiste installatie, is een goede voorlichting van de bewoners vereist. Voorlichting voor het voorkomen van brand is een essentieel onderdeel van de hele keten van brandveiligheid. Daarnaast voorzien wij bewoners in gebruikersinformatie. Een ander aspect kan het uitlichten van de meest voorkomende fouten zijn. Een inhoudelijk goede overdracht aan bewoners kan rampzalige gevolgen voorkomen. Hemmink helpt je daar graag bij

Onderhoud en vervanging

Nu de melder is overgedragen, is het belangrijk om het product te onderhouden. Door de installatie regelmatig te (laten) controleren en eventuele meldingen te documenteren, heb je altijd zicht op de werking van de melder. Ook kun je erop vertrouwen dat hij zijn werk doet bij dreigend gevaar. Ei Electronics biedt daarnaast diverse producten die je helpen met het signaleren van aanstaand onderhoud en vervanging. Is de melder aan vervanging toe? Dan is het aan de beheerder om de keten van brandveiligheid opnieuw te doorlopen.

Een hoger brandveiligheidsniveau in Nederland

Veiligheid is ons vak. Daarom streeft Ei Electronics samen met Hemmink naar een hoger niveau van brandveiligheid in Nederland. Hemmink kijkt niet alleen naar producten, maar naar alle aspecten die zorgen voor brandveiligheid. Want neem je niet alle risico’s mee in je aanpak om brandveilige wonen te realiseren, dan creëer je schijnveiligheid. En schijnveiligheid, dát is het nieuwe gevaar.

Welke prioriteit geef jij aan brandveiligheid?

Hoe zit dat bij jouw woningcorporatie? Baseer je brandveiligheid alleen op het product of houd je ook rekening met alle risico’s daaromheen? Hemmink helpt en adviseert je graag bij de uitwerking van de projectering. Met Hemmink als kennispartner weet je zeker dat jouw installatie de beste veiligheid biedt voor bewoners, ook op de langere termijn.