Vragen en antwoorden

De melders van Ei Electronics staan garant voor kwaliteit. Zo kun jij vertrouwen op het product en hoef je jezelf geen zorgen te maken over de veiligheid van jou en je gezin. Wil je zolang mogelijk gebruik maken van jouw huidige melder en voorkomen dat hij gaat piepen, dan is onderhoud echter van belang. Hoe je ervoor zorgt dat jouw melder zo lang mogelijk meegaat, voorkomt dat hij ongewenst piept en meer, kun je vinden op onze advies- en support pagina.

Wat is koolmonoxide?

Koolmonoxide is een zeer giftig gas dat reukloos en onzichtbaar is. Kleine concentraties koolmonoxide veroorzaken hoofdpijn en misselijkheid. Hoge concentraties gedurende een korte periode zijn dodelijk! Een vroegtijdige alarmering is dus noodzakelijk. Daarom is het zeer belangrijk om naast rookmelders ook CO-melders in een woning te plaatsen.

Lees meer
Waarom piept mijn rookmelder zonder enige reden?

Onze rookmelders geven verschillende soorten piepjes en visuele signalen af. De rookmelder piept nooit zonder reden. De batterij kan op zijn, ook is het mogelijk dat de melder te lang niet schoon is gemaakt.

Lees meer
Al mijn rookmelders gaan in alarm, hoe krijg ik deze weer uit?

Wanneer meerdere melders gekoppeld zijn en in alarm gaan, dien je op de melder waar het alarm op ontstaan is de 'hush & test'-knop in te drukken. Je herkent deze melder door een snel knipperend rode LED

Lees meer
Hoe moet ik mijn rookmelder schoonmaken?

Rookmelders zijn gevoelig voor stof. Het kan zijn dat een rookmelder een ongewenst alarm geeft doordat de rookmelder reageert op bijvoorbeeld stof in combinatie met een grote luchtcirculatie. Maak daarom de rookmelder minstens twee keer per jaar goed schoon.

Lees meer

Koolmonoxideveiligheid

Koolmonoxide is een dodelijk gas dat niet met zintuigen waar te nemen is. Deze sluipmoordenaar eist ieder jaar weer meerdere levens op. Is jouw gezin veilig voor koolmonoxide?

Lees hier meer