Vervangingsmarkt rookmelders: kansen voor installateurs

Bij brand in huis telt elke seconde. Het is daarom noodzakelijk dat rookmelders direct reageren. Rookmelders hebben een technische levensduur van 10 jaar. Ze ‘slijten’ door o.a. stof. Wanneer de technische levensduur verstreken is, wordt de detectie onnauwkeurig en wordt er bij brand niet of niet op tijd gealarmeerd. De vervangingsdatum vindt u op elke rookmelder.

Rookmelders na 10 jaar vervangen
In 2003 is het nieuwe bouwbesluit ingegaan waardoor het verplicht is om nieuwbouwwoningen te voorzien van 230V rookmelders. In 2003 en 2004 zijn respectievelijk ca. 60.000 en 65.000 woningen opgeleverd. De rookmelders van deze woningen zijn inmiddels aan vervanging toe en dit levert voor u grote kansen op.

RF mogelijkheden
Als de melders verdeeld zijn over meerdere lichtgroepen of als er geen koppeldraad aanwezig is (bijvoorbeeld bij renovatie of studentenpanden), is bedrade koppeling niet mogelijk. Ei biedt hiervoor een betrouwbare oplossing met draadloos (RF) koppelbare melders.

Kansen op extra omzet
Hemmink heeft een succesvol concept ontwikkeld om samen met installateurs de vervangingsmarkt voor rookmelders te bedienen. Met behulp van training, advies en direct mail verzorgd door Hemmink, kunt u op zeer efficiënte wijze structureel extra omzet genereren tijdens uw bezoeken aan particulieren. Verder helpen wij u de vervangingsmarkt onder de aandacht te brengen bij de woningbouwverenigingen waar u voor werkt of bij uw projecten uit 2003 en 2004.

Meer informatie
Wilt u weten over hoe dit concept voor u kan werken? Neem dan contact op met Hemmink: tel. 038-4698200 of info@hemmink.nl.

Over de schrijver
Luuk is technicus in hart en nieren en weet echt alles over brandveiligheid. Heb je een projectering nodig voor je project? Dan kom je bij hem terecht!
Onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *