Ouderen sneller geholpen bij brand door samenwerking Ei Electronics en Eurocom Group

Wist u dat u bij brand slechts 3 minuten heeft om uw woning te verlaten? Het is daarom erg belangrijk dat u snel gewaarschuwd wordt en daarnaast in staat bent tijdig uw woning te verlaten. Voor ouderen en mensen met een beperking kan dit een groot probleem zijn. In het huidige zorgstelsel laten we juist deze kwetsbare groep langer thuis wonen met alle gevolgen van dien.

Samenwerking
De cijfers liegen er niet om: het aantal oudere slachtoffers van thuisbranden zal de komende jaren met 60 procent toenemen. Dit komt neer op tientallen doden en honderden gewonden per jaar. Deze zorgwekkende ontwikkeling heeft Eurocom Group en Hemmink B.V. doen besluiten om deze uitdaging samen aan te pakken, daarom hebben zij het afgelopen jaar de handen ineengeslagen.

CQ-Mobile app
Eurocom Group, bekend van het CQ-Net Live platform voor alarmering in de zorg en Hemmink B.V., distributeur van Ei Electronics rookmelders, hebben samen een oplossing ontwikkeld waarbij de alarmmeldingen van de Ei rookmelders rechtstreeks naar de CQ-Mobile app op de mobiele telefoon worden gestuurd. Op het moment dat er een brand uitbreekt of er koolmonoxide vrij komt, verspreidt de melder een alarmsignaal. Dit signaal is niet alleen te horen vanuit de melder maar wordt ook rechtstreeks verstuurd naar de smartphone van de bewoner, buren, familieleden of professionals. Op deze manier kan er snel actie ondernomen worden en kan de veiligheid van mensen en gebouwen geborgd worden.

Deze hulpverleners kunnen op hun CQ-Mobile App niet alleen het alarm en de locatie zien, maar ook de voordeur van het desbetreffende huis openen. Daarnaast kunnen de hulpverleners met één druk op de knop (video-)bellen met elkaar en de alarmering opschalen naar professionele hulpverleners.

Eenvoudige oplossing
Door deze gezamenlijke ontwikkeling kunnen ook ouderen en mensen met een lichamelijke beperking gebruik maken van hoogwaardige branddetectie met opvolging. Deze oplossing is zeer eenvoudig zelf te installeren en direct te gebruiken.

Neem voor meer informatie contact op met de Eurocom Groep (040 – 264 5500).

Over de schrijver
Onze redactie is verantwoordelijk voor de inhoud van de Ei Electronics website. Zij voegen met regelmaat kennisartikelen, blogs en videos toe. Heb jij een vraag die je beantwoord wilt zien worden in een artikel? Neem dan contact met ons op
Onderwerpen
Eurocom

Reacties zijn gesloten.