AudioLINK: uitlezen van melders

Koolmonoxide wordt terecht een sluipmoordenaar genoemd. Diverse onderzoeken wijzen uit dat er in veel woningen koolmonoxidewaarden worden gevonden, zonder dat bewoners hier vanaf weten. Het is immers geur-, kleur- en smaakloos en wordt dus slecht opgemerkt. Als het al wordt opgemerkt, is het vaak al te laat. Ei Electronics biedt hiervoor een oplossing met haar koolmonoxidemelders en de AudioLINK app.

Uitlezen van data

Door gebruik te maken van koolmonoxidemelders met geheugenfunctie en de speciaal ontwikkelde AudioLINK app, is het mogelijk om historische data over koolmonoxideconcentraties in woningen eenvoudig uit te lezen op een smartphone. Hierdoor kan tijdig een koolmonoxidelek gedetecteerd worden, zelfs bij lagere concentraties.

Meten is weten met de AudioLINK app
Met de gratis AudioLINK app, beschikbaar voor Android en iPhone, kan de volgende informatie uitgelezen worden:

  • Status van de batterij en sensor
  • Geschiedenis van koolmonoxidewaarden
  • Aantal dagen dat de melder actief is
  • Vervuiling van de rookkamer (bij rookmelders)
  • Wanneer de melder gedemonteerd is

Ook rookmelders kun je uitlezen met de AudioLINK app. Dit bespaart tijd, geld en extra onderzoek.

Met AudioLINK beter grip op aantal incidenten

Met de AudioLINK app krijgt de installateur meer grip op het aantal ongevallen en slachtoffers van koolmonoxidelekkages. Door tijdige signalering kunnen slachtoffers voorkomen worden. Bovendien kan de installateur zo aan de wettelijke meldingsplicht van de nieuwe wet Certificering cv-installateur – beter bekend als de gasketelwet – voldoen.

Nieuwe wet: Certificering CV-installateur

Deze nieuwe wet moet de problemen met koolmonoxide terugdringen en beter in kaart brengen. Vanaf 1 juli 2020 moeten monteurs het verplicht melden wanneer zij ergens koolmonoxide hebben gemeten. Er is een overgangstermijn van een jaar die op 1 januari 2020 begint.

Hoe werkt de AudioLINK app?

Ei Electronics heeft een film gemaakt waarin uitgelegd wordt hoe de AudioLINK app werkt:

Nieuw: Quickscan QR-code

De melders Ei208W(RF), Ei2110e en de Ei650i(RF) en de Ei3000 serie hebben een sticker met QR-code. Via de Audiolink app is deze QR-code te scannen en wordt automatisch het typenummer, serienummer en productiedatum opgehaald.

Waar kan ik de AudioLINK app downloaden?

De apps zijn te downloaden op de appstore van Apple en Google:
 Download de AudioLINK app (Android)
 Download de AudioLINK app (Apple)

Over de schrijver
Onze redactie is verantwoordelijk voor de inhoud van de Ei Electronics website. Zij voegen met regelmaat kennisartikelen, blogs en videos toe. Heb jij een vraag die je beantwoordt wilt zien worden in een artikel? Neem dan contact met ons op
Onderwerpen

Reacties zijn gesloten.

Van dezelfde categorie