AudioLINK: uitlezen van melders

Onderhoud van rook- en koolmonoxidemelders is één van de factoren die invloed heeft op de veiligheid van bewoners. Dat onderhoud kost soms meer tijd dan je lief is, terwijl dat helemaal niet nodig hoeft te zijn. Door gebruik te maken van melders met slimme functies, maak je jouw werk als installateur makkelijker en bovendien de leefomgeving van bewoners veiliger. AudioLINK is hierbij de oplossing. 

Uitlezen van data

Als onderhoudsinstallateur heb je de verantwoordelijkheid om geplaatste rookmelders en koolmonoxidemelders te onderhouden. Worden de melders niet goed of niet vaak genoeg gecontroleerd en onderhouden dan neemt de betrouwbaarheid van de melders af en komt de veiligheid van bewoners in het geding. Een overzicht van de onderhoudsgeschiedenis, of een melder (vals) alarm heeft gegeven of dat er koolmonoxide gedetecteerd is, zodat je kunt anticiperen op onderhoud, maakt jouw werk een stuk eenvoudiger. 

Meten is weten met de AudioLINK app
Deze functie maakt het mogelijk om moeiteloos up-to-date te blijven over de status van de geplaatste rook- en koolmonoxidemelders. Door gebruik te maken van de AudioLINK app, is informatie snel uit te lezen. Uitgebreid onderzoek wordt overbodig: je kunt de stand van zaken in één oogopslag zien. Deze gegevens zijn met de app uit te lezen en kunnen in een PDF-bestand aangeleverd worden in jouw inbox.  Het biedt jou onder andere informatie over:

 • De status van de batterij en sensor
 • Het moment waarop de melder voor het laatst getest is
 • Wanneer de melder voor het laatst in alarm is geweest
 • Geschiedenis van koolmonoxidewaarden
 • Aantal dagen dat de melder actief is
 • De hoeveelheid stof die in de rookkamer is opgebouwd (bij rookmelders)
 • Wanneer de melder (voor het laatst) van de sokkel gehaald is

De voordelen van AudioLINK op een rij:

 • Eenvoudig inzicht in de geschiedenis van een melder;
 • Rapport kan als PDF per email doorgestuurd worden
 • Altijd up-to-date over de huidige stand van zaken van een melder;
 • Informatie opvraagbaar op elk gewenst moment via verschillende devices;
 • De mogelijkheid om snel en accuraat te handelen bij problemen of vals alarm.

Hoe werkt de AudioLINK app?

Een melder met AudioLINK is te herkennen aan het smartphone symbool op de melder zelf. De melders Ei208W(RF), Ei2110e en de Ei650i(RF) en de Ei3000 serie hebben een sticker met QR-code. Via de Audiolink app is deze QR-code te scannen en wordt automatisch het typenummer, serienummer en productiedatum opgehaald.

In onderstaande film wordt uitgelegd hoe de AudioLINK app werkt:

Met AudioLINK beter grip op aantal incidenten

Met de AudioLINK app krijgt de installateur meer grip op het aantal ongevallen en slachtoffers van brand of koolmonoxidelekkages. Door tijdige signalering kunnen slachtoffers voorkomen worden. Bovendien kan de installateur zo aan de wettelijke meldingsplicht van de nieuwe wet Certificering cv-installateur – beter bekend als de gasketelwet – voldoen.

Nieuwe wet: Certificering CV-installateur

Deze nieuwe wet moet de problemen met koolmonoxide terugdringen en beter in kaart brengen. Vanaf 1 juli 2020 moeten monteurs het verplicht melden wanneer zij ergens koolmonoxide hebben gemeten. Er is een overgangstermijn van een jaar die op 1 januari 2020 begint.

Waar kan ik de AudioLINK app downloaden?

De apps zijn te downloaden op de appstore van Apple en Google:
 Download de AudioLINK app (Android)
 Download de AudioLINK app (Apple)

Over de schrijver
Onze redactie is verantwoordelijk voor de inhoud van de Ei Electronics website. Zij voegen met regelmaat kennisartikelen, blogs en videos toe. Heb jij een vraag die je beantwoord wilt zien worden in een artikel? Neem dan contact met ons op
Onderwerpen

Reacties zijn gesloten.

Van dezelfde categorie