Brandveiligheid gaat verder dan het bouwbesluit

Door brandveiligheid te realiseren volgens het bouwbesluit voldoe je in ieder geval aan de basiseisen. Ongetwijfeld heb je daar kennis van: je weet wat er nodig is om een gebouw brandveilig te krijgen. Maar wist je ook dat er speciale regelingen zijn voor bijvoorbeeld gebouwen waar studentenwoningen in gevestigd zijn of in gebouwen met meerdere woonlagen? Bij complexere situaties is de juiste kennis vaak onvoldoende aanwezig.

Projectering: zorgeloos en verantwoord installeren

Dit is waar projectering om de hoek komt kijken. Samen met de specialisten van Hemmink bepaal je de beste oplossing voor jouw specifieke situatie. Het voldoen aan wetgeving en maximale (vlucht)veiligheid hebben hierin een prominente plek. Een projectering is een praktisch hulpmiddel tijdens de installatie, maar is ook te gebruiken voor verantwoording aan derden. Denk hierbij aan de aannemer, woningcorporatie, bewonerscommissie (VVE), een gemeente of keurende brandweer, die allemaal willen zien dat een gebouw zo brandveilig mogelijk is. Wij realiseren een projectering in drie stappen: analyse, verkenning en voorstel.

1# Analyse

Om een idee te krijgen van de door jou voorgelegde situatie, start Hemmink met het analyseren van de tekeningen van het gebouw. Op basis van deze tekeningen krijgen wij inzicht in de indeling van de ruimte(n), de technische aspecten en de hoeveelheid vluchtwegen

2# Verkenning

Vervolgens bespreken we samen de eisen en wensen voor het project. Hierin komen een aantal essentiële onderwerpen aan bod, waaronder:
  • Het type voeding van de melder;
  • De mogelijkheid om een melder te lokaliseren of stil te zetten en permissies hiervoor;
  • Wel of geen externe melding bij alarm;
  • De mogelijkheid om een melder selectief in te leren;
  • Opties zoals AudioLINK, SmartLINK en stofcompensatie.

3# Voorstel

De door jou gestelde eisen zijn de basis van onze projectering. Aan de hand hiervan, tekenen we onze melders en componenten in de tekeningen van het gebouw. Aanvullend hierop kun je een duidelijke uitleg over de geboden oplossing en producten verwachten.

Kennispartner voor brandveiligheid

Omdat veiligheid ons vak is, denkt Hemmink (vertegenwoordiger van Ei Electronics) graag als kennispartner op het gebied van brandveiligheid met je mee. Samen bepalen we hoe je als installateur een zo veilig mogelijke leefomgeving creëert. Zelfs voor de meest complexe situaties hebben wij de kennis in huis. Neem bij plaatsing van meer dan 12 melders altijd contact op met Hemmink, dan zorgen wij voor advies op maat. De juiste kennis is de basis voor zorgeloze brandveiligheid. Samen met jou kijken we naar de beste oplossing voor jouw situatie.

Projectering contact
Projectering advies

Laat hier je gegevens achter en wij bellen zo spoedig mogelijk terug