Stofhoes bespaart onnodige serviceritten

Levertijden in de bouwwereld kunnen door fabriekssluitingen of transport langer zijn dan gebruikelijk. Dit heeft impact op de bouwvolgorde in de woningbouw.  Het is in deze gevallen mogelijk dat rookmelders bijvoorbeeld eerder dan het sanitair geïnstalleerd worden.

Stof heeft invloed op de werking van de rookmelder

Wanneer je de stofhoes verwijdert en er daarna nog klussen uitgevoerd worden die veel stof veroorzaken in de woning, heeft dit grote invloed op de juiste werking van de rookmelder.

De rookmelder raakt namelijk vervuild. Stof hoopt zicht op in de rookkamer van de rookmelder waardoor de melder in vals alarm gaat. Daarom is het van groot belang om de rookmelder te voorzien van een stofhoes en deze niet te verwijderen voordat alle werkzaamheden zijn gedaan.

Een rookmelder die tijdens de bouw is beschermd door een stofhoes heeft een langere levensduur, zorgt niet voor klachten van bewoners en voorkomt onnodige serviceritten. 

Lees hier meer over het onderhoud van een rookmelder.

Over de schrijver
Onze redactie is verantwoordelijk voor de inhoud van de Ei Electronics website. Zij voegen met regelmaat kennisartikelen, blogs en videos toe. Heb jij een vraag die je beantwoordt wilt zien worden in een artikel? Neem dan contact met ons op
Onderwerpen
blauwe stofhoes onderhoud rookmelder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *